Φάκελος: Ορμονική Ακμή

Τι είναι πως μπορώ να βοηθήσω;

Υπάρχει μια πληθώρα παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν στην ανισορροπία των ορμονών. Και, είναι οι διακυμάνσεις που βιώνουμε που μπορούν να επιφέρουν την επίδραση της ορμονικής ακμής Η εφηβεία μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την εμφάνιση της, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Η έμμηνος ρύση, η εμμηνόπαυση, η κακή διατροφή, η πέψη, το άγχος, η υπερβολική σωματική δραστηριότητα και ο μη επαρκής ύπνος είναι ένα από αυτά.

Επίσης, θέματα υγείας όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσουν ορμονική ακμή.

Πού εμφανίζεται η ακμή; Κατά την εφηβεία, η ορμονική ακμή εμφανίζεται συχνά γύρω από το μέτωπό σας, τη μύτη και το πηγούνι σας (γνωστό και ως Τ-ζώνη).

Η ορμονική ακμή μπορεί συνήθως να σχηματίζεται γύρω από το κάτω μέρος του προσώπου σας. Αυτό περιλαμβάνει τομείς όπως το κάτω μέρος των μάγουλων σας και γύρω από τη γνάθο σας.

Μπορούν επίσης να σχηματιστούν κύστεις. Εμφανίζονται βαθιά κάτω από το δέρμα και δεν έρχονται στο κεφάλι στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Βοήθημα 1: ΤΣΑΙ ΜΕΝΤΑΣ

Κάθε μήνα τις μερες της ωορρηξιας πίνω 2 φλιτζάνια τσάι δυόσμου για 5 ημέρες στη σειρά. (Πάρτε το βιολογικό τσάι δυόσμου ) Λειτουργεί τόσο καλά, κυριολεκτικά θα δεις το πρόσωπο σου να είναι λιγότερο λιπαρό από την πρώτη κιόλας ώρα

Βοήθημα 2: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για να βοηθήσω το δέρμα μου και τις ορμόνες μου, παίρνω το Shatavari (θα το βρεις σε λίγα φαρμακεια ή διαδυκτιακη παραγγελις)και το Omega-3 συμπληρώματα.

Βοήθημα 3: ΣΑΛΑΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί ως χημικό ξεφλούδισμα. Υπάρχουν εξερετικα δερμοκαλυντικα με σαλακυλικο οξύ, κρέμες,serums,καθαριστικά προσώπου Μπορώ να σε βοηθήσω να τα βρεις αν θέλεις!!!

Βοήθημα :4 ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ (SPINNING)

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου για τη θεραπεία της ακμής φυσικά, συνέχισα να διαβάζω ότι το καρδιο είναι η καλύτερη άσκηση για την ισορροπία των ορμονών σας. Και μπορώ να πω, λειτουργεί! Προσπαθησε να κανείς τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για 50 λεπτά στατικό ποδήλατο με ένταση (spinning)

Βοήθημα 5: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ναι, είμαι βέβαια ότι δεν μπορείτε να ακούσετε πια. «Τρώτε υγιεινά». Αυτή είναι πολύ γενική συμβουλή και μπορεί να σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Για τον συγκεκριμένο στόχο να νικήςεις την ορμονική ακμή, τα ακόλουθα είναι ουσιώδη: Περιόρισε ή κόψτε ρύζι, λευκό ψωμί, ζάχαρη και πατάτες.

Τα λαχανικά 🥬, τα φρούτα🍇,τα όσπρια🍵 το κοτόπουλο🍗 και το ψάρι🦈 είναι πραγματικοί φίλοι σου και σούπες υγιεινά!!!

DK