✅ Βρες τα με τον εαυτό σου, μόνο τότε θα είσαι ευτυχισμένος /η

🔶Αυτοσυγκέντρωση Οσο περισσότερο είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας, τόσο πιο ισχυρή κάνουμε τη συνήθεια της αυτοσυγκέντρωσης. Με λίγα λόγια, όταν έχουμε αυτοσυγκέντρωση, δεν καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας. Αντ ‘αυτού, όταν αισθανόμαστε πόνο, αγκαλιάζουμε τον εαυτό σας με καλοσύνη. Στηρίζουμε τον εαυτό μας!

🔶Ευελιξία Η ευέλικτη σκέψη σημαίνει ότι δεν βλέπουμε τον κόσμο ασπρόμαυρο. Αντ ‘αυτού, έχουμε τη συνήθεια να κοιτάμε τον κόσμο και τις καταστάσεις μας, σε όλες τις όμορφες αποχρώσεις του γκρίζου που υπάρχουν. Μια ευέλικτη νοοτροπία μας διευκολύνει να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινες προκλήσεις ως μέρος της ζωντανής ύπαρξης.

🔶Λογοδοσία για τις πράξεις Επιτρέπουμε ολόκληρη τη μοίρα μας να βρίσκεται στα χέρια κάποιου άλλου! Όταν έχουμε τη συνήθεια της λογοδοσίας, ξέρουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ζωή, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας στις περιστάσεις της ζωής μας .

🔶Αυτοεξυπηρέτηση Η αληθινή αυτο-φροντίδα σημαίνει ότι έχουμε τη συνήθεια να φροντίζουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε το λάθος να βάλουμε τους άλλους μπροστά από τους εαυτούς μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει πρώτα να είμαστε εκεί για τον εαυτό μας, προτού να είμαστε εκεί για τους άλλους.

🔶Είμαστε ο εαυτός μας Αντί να προσπαθουμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε για να. ευχαριστήσουμε ή να εντυπωσιάσουμε τους άλλους, οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι έχουν συνήθεια να είναι αληθινοί σε όλους μα όλους!!!. Αυτό σημαίνει ότι αγαπαμε και δεχόμαστε όλες τις πτυχές του εαυτού μας.

🔶Δεν μας ιδρώνουν τα μικρά πράγματα Γενικά, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι τελειομανείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους νοιάζει, σημαίνει απλώς ότι δεν χάνουν χρόνο σε λεπτομέρειες που είναι πραγματικά ασήμαντες στο μεγαλύτερο σχήμα των πραγμάτων.

🔶Βαζουμε όρια Τα υγιή προσωπικά όρια δείχνουμε στους άλλους πώς μπορούν να μας μεταχειριστούν. Χωρίς αυτά τα όρια, οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από εμας ή και χειρότερα, να μας κακοποιήσουν. Όταν δεν υπάρχουν τα όριά μας,αισθανόμαστε ανυπότακτοι απέναντι στον τρόπο με τον οποίο μας μεταχειρίζονται οι άλλοι.

DK