Εσυ γυμνάζεις τους μύες του πυρήνα σου;

 

Εσυ γυμνάζεις τους μύες του πυρήνα σου; (οι μύες γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη σου)

Προσωπικά δεν γυμνάζομαι για να δείχνω τους «six pack” μου! Γυμνάζω τους κοιλιακούς και τους ραχιαιους μου για κάτι πολύ πιο σημαντικό! Δες λοιπόν:

Οι μύες του πυρήνα μας δρουν ως άγκυρα και βοηθούν τους υπόλοιπους μύες στο σώμα μας ενώ επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική μας κίνηση. Χρησιμοποιούμε τον πυρήνα των μυών μας για μια σειρά από καθημερινά πράγματα όπως κάμψη, ανύψωση, σηκωνοντας πράγματα κλπ Με την οικοδόμηση ενός ισχυρού πυρήνα βοηθά ναβελτιωσουμε τη στάση του σώματος έτσι ώστε να μην ασκούμε πίεση σε άλλους μύες. Μειώνουμε τον πόνο στην μέση. Βελτιώνουμε την ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και αποφύγουμε τους τραυματισμούς Να εχουμε καλύτερη ισορροπία και συντονισμό.

Υπάρχουν τόσα πολλές ασκήσεις που μπορεουμε να κάνουμε για να χτίςουμε τον πυρήνα σας. Μερικά παραδείγματα είναι σανίδα (και όλες οι παραλλαγές!), οι κοιλιακοί και οι ραχιαιοι Μερικά λεπτά την ημέρα είναι εύκολο να προστεθούν στη ρουτίνα σας.

Αν κάθεστε σε ένα γραφείο στη δουλειά και αισθανθείτε τον εαυτό σας να γλιστράτε, τοποθετήστε το ίσια και σφίξτε τον πυρήνα σας. Αναπνεύστε μέσα και έξω για 5 αναπνοές. Γυμναζομαστε όχι μόνο για να καμαρώνουμε τους μύες μας αλλά για να έχουμε καλύτερη στάση ζωής, γιατί μεγαλώνουμε και αυτό που θελουμε είναι να έχουμε ένα υγιές σώμα!

DK