Μάσκα καφέ ☕️ για κουρασμένο πρόσωπο

Σκεφτείτε αυτή τη μάσκα ακριβώς όπως τον πρωινό σας καφέ. Το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ εγχέει τη ζωή στο σώμα σας και σας δίνει ενέργεια. Αυτή η μάσκα κάνει ακριβώς το ίδιο για το πρόσωπό σας. Όταν το πρόσωπό σας φαίνεται θαμπό, και η επιδερμίδα σας είναι κουρασμένη, φτιάξτε τη μάσκα και απολαύστε την. Ακόμα αυτή η μάσκα είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.

Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεστε

½ φλιτζάνι αλεσμένο αργανικο καφέ

½ φλιτζάνι οργανική, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (για ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο αντι για λεμόνι)

1 κουταλιά της σούπας μέλι (για λιπαρά ή δέρματα με ακμή, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού αντί για μέλι)

Σε ένα μπολ, αρχίστε να ανακατεύετε τους κόκκους καφέ και την σκόνη κακάου Προσθέστε γάλα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Εάν θέλετε μια παχύτερη πάστα, χρησιμοποιήστε λιγότερο γάλα Προσθέστε χυμό λεμονιού και μέλι και εφαρμόστε στο καθαρό σας πρόσωπο Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Αν θέλετε περισσότερη απολέπιση, εφαρμόστε την μάσκα σε κυκλική κίνηση για γρήγορο καθαρισμό

Κάθε συστατικό σε αυτή τη μάσκα φέρνει ένα μοναδικό σύνολο οφέλων για το δέρμα σας. Ο καφές βοηθά στην ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Η σκόνη κακάο είναι πηγή αντιοξειδωτικών και επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν οι περιβαλλοντικοί ρύποι. Το γάλα αμυγδάλου βοηθά στην απολέπιση του δέρματός. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί επίσης ως παράγοντας απολέπισης και φέρνει φυσικη βιταμίνη C στο δέρμα σας για σύσφιξη και φωτεινότητα της επιδερμίδα σας. Τέλος το μέλι βοηθά να κλειδώσει την υγρασία και να παρέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες στο δέρμα σας.

DK