Το είδος των διακοπών που θέλετε

Διακοπές με μωρά και παιδιά μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις διακοπες πριν από τα παιδιά. Χαλάρωση δίπλα στην πισίνα ή τις ολοήμερες εκδρομές στην πόλη; Μπα πάνε πια!

Πώς μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε σε οικογενειακές διακοπές ;! Όταν σχεδιάζετε τις διακοπές σας, σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς τώρα ως οικογένεια. Σκεφτείτε το είδος των διακοπών που θέλετε.

Δοκιμάστε και διαχειριστείτε τις δικές σας προσδοκίες από τις διακοπές σας. Με τη σκέψη για τις δικές σας προσδοκίες από το ταξίδι, θα είστε πιο προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν και θα χαλαρώσετε καλύτερα στις οικογενειακές σας διακοπές.

Μην αφήνετε τις προκλήσεις ή τις οπισθοφυλακές να επηρεάζουν τις υπόλοιπες διακοπές σας. Δοκιμάστε και δείτε κάθε μέρα ως μια νέα μέρα.

Να είστε ευέλικτοι με δραστηριότητες, σχέδια και χρονοδιαγράμματα, ετσι θα είστε σε θέση να χαλαρώσετε λίγο περισσότερο. Τα μωρά και τα παιδιά θα πέσουν εύκολα στις συνηθισμένες ρουτίνες όταν φτάσετε στο σπίτι, οπότε προσπαθήστε να μην ανησυχείτε υπερβολικά για αυτό.

Να είστε σαφής σε θέματα συμπεριφοράς από τα μεγαλύτερα παιδιά. Οι στρατηγικές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι θα δουλέψουν και στις διακοπές και θα θέσουν σαφείς προσδοκίες, κ έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Τα επίπεδα άγχους μπορούν να αυξηθούν αν πιστεύετε ότι άλλοι άνθρωποι παρατηρούν τη συμπεριφορά ή τις ενέργειες των παιδιών σας. Αυτό είναι πραγματικά απίθανο. οι άνθρωποι επικεντρώνονται στα δικά τους ταξίδια και απολαμβάνουν τις διακοπές τους και όχι στα παιδιά σας!

Προετοιμάστε τα παιδιά σας όσο μπορείτε – πείτε τους τι θα κάνουν κάθε ημέρα, όσο καιρό θα είσαστε διακοπές (πόσο θα μένετε στη παραλία, πότε θα κοιμούνται ,πότε θα τρώτε, πότε θα πηγαίνετε βόλτες κλπ). Όταν τα παιδιά είναι σαφή ενημερωμένα με το τι πρόκειται να συμβεί όλη την ημέρα, ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει περισσότερο!

Καλή ξεκούραση, καλές και χαλαρές διακοπές!! Αν το θελουμε θα το έχουμε.

DK