Περιποίηση ποδιών. Γιατι;

 

Τα πόδια μας δέχονται καθημερινά όλο το βάρος του σώματος μας γι΄αυτό και πρέπει να τα ανακουφίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το περπάτημα με γυμνό πόδι έχει ως αποτέλεσμα να ανοίγουν οι φτέρνες και να δημιουργούνται ραβδώσεις. Με το πεντικιούρ προλαβαίνουμε όλα αυτά που κάνουν τα πόδια μας να φαίνονται ταλαιπωρημένα. Το καλοκαίρι με τα πέδιλα ή τις σαγιονάρες τα πόδια έχουν περισσότερη ανάγκη για περιποίηση αφού φθείρονται τόσο από την θάλασσά και την άμμο όσο και από τα ανοιχτά παπούτσια.

Το πεντικιούρ κατά κύριο λόγο γίνεται για να δείξει το πόδι πιο όμορφο και περιποιημένο, σίγουρα όμως δεν είναι αυτός ο του σκοπός.

Με το πεντικιούρ δίνουμε το κατάλληλο σχήμα στα νύχια βοηθώντας τα να μη γυρνάνε προς τα μέσα (ονυχοκρύπτωση) αλλά μπορούμε και να προλάβουμε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Επίσης η τεχνήτρια μπορεί να παρατηρήσει τυχόν αλλοιώσεις των νυχιών ή ακομα και μύκητα και να σας παραπέμψει σε κάποιον ειδικό. Μέρος ενός πεντικιούρ είναι η απομάκρυνση επωνυχίων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον, το πεντικιούρ βοηθάει τα ξερά και ταλαιπωρημένα πέλματα να γίνουν ξανά λεία και απαλά.

DK