Όμορφο χαμόγελο με υγιή δόντια

Ένα ομορφο χαμόγελο εκτός από ομορφα υγιή χείλη θέλει και λευκά ομορφα δόντια!

Το σμάλτο των δοντιών μας που έχει το ρόλο να τα προστατεύσει ομως χάνει το λευκό του χρωμα λόγω της διατροφής μας.Επιπλέον, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ και το κάπνισμα έχουν μεγάλη επίδραση στο χρώμα του σμάλτου και του προστατευτικού φραγμού του. Παρόλο που η αγορά μας προσφέρει τόσες πολλές διαδικασίες λεύκανσης, μπορεί να φανεί αρκετά δαπανηρή για τον προϋπολογισμό μας. Μπορουμε λοιπόν να εστιάσουμε στους φυσικούς τρόπους.Είναι ασφαλείς, υγιείς και μπορούν να μες προσφέρουν ένα όμορφο και γοητευτικό χαμόγελο. Επιπλέον, είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Χρειαζόμαστε 3 συστατικά:

🔴Coconut oil – Αν έχετε ακούσει ποτέ για έλαιο Είναι αντιοξειδωτικό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε lauric acid. Αυτό το οξύ βοηθάει στην μείωση βακτηριδίων.

🔴Turmeric (κουρκουμας)- Αυτό το αρχαίο ινδικό μπαχαρικό μειωνει της εμφάνισης των κίτρινων κηλίδων.Παρόλο που όπου πέσει το βάφει κίτρινο αυτό το μπαχαρικό θα απαλλάξει σχεδόν πλήρως τα δόντια μας από το επίμονο κίτρινο χρώμα, την ευαισθησία και θα μειώσει τη φλεγμονή στα ούλα.

🔴Σόδα μαγειρική (προαιρετικά) – Αυτή η σκόνη βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας.Μπορεί να μην καταπολεμήσει κανένα βακτήριο, αλλά δίνουν στα δόντια καθαρότητα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι: Πάρτε από ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, κουρκούμα σε σκόνη και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε τα μαζί για να κάνετε μια ομαλή πάστα. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το μείγμα για περίπου ένα λεπτό.Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα που δεν σας πειράζει γιατί θα γίνει κίτρινη .) Αφήστε το στα δόντια σας για άλλα 2 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με κρύο νερό.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθημερινά χωρίς ομως τη σόδα. Προσθέστε τη σόδα μόνο 2 φορές την εβδομάδα επειδή μετά από καιρό, οι ακατέργαστες ενώσεις της μπορούν επίσης να βλάψουν το σμάλτο των δοντιών!

😀 Χαμογελάστε λοιπόν …. είναι μεταδοτικό !!  DK