Γιαούρτι αγγελαδινο🐂 ή κατσικίσιο 🐐


❗️Οι αυξημένες πωλησεις του αγελαδινού γιαουρτιού έχουν αναγκάσει τις εταιρείες να σκεφτούν “άλλους” τρόπους (ορμόνες) ώστε να πιέσουν τις αγελάδες να παράγουν περισσότερο γάλα με αφυσικες συνθήκες
Κάτι που δεν ισχύει ακόμα στο κατσικίσιο γιαούρτι
Λιγότερο τοξικό λοιπόν και περισσότερο θρεπτικό το κατσικίσιο γιαούρτι.

⭕️Το κατσικίσιο γιαουρτι είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αναπνευστικά και πεπτικά συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους.

❗️Λιγότερη λακτόζη
Το κατσικίσιο γιαούρτι περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και για αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

⭕️Περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία
Και το αγελαδινό γιουρτι και το κατσικίσιο είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Ενώ το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου
Έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση του κατσικίσιου γιαουρτιού συγκριτικά με το αγελαδινό.

❗️Περιεκτικότητα σε λίπη
Το κατσικίσιο γιαουρτι έχει μικρότερα λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο.

⭕️Βιοδιαθεσιμότητα
Ένα βασικό προτέρημα του κατσικίσιου γιαουρτιού είναι η ομοιότητά του με το μητρικό γάλα.

❗️Ενισχύει τον μεταβολισμό
Έρευνες του Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γιαουρτιου με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα.

Εσυ λοιπόν τι θα προτιμήσεις;;;

DK