Παστίτσιο healthy

Healthy εννοώ υγιεινό χωρίς βούτυρα, λευκό αλεύρι,γαλακτοκομικά,αλάτι!
Ειναι υγιεινό αλλά Δεν είναι για…,. Χόρταση!!!
Μου το ζητήσατε παααρα πολλές φίλες
Απολαύστε το λοιπόν!!!

Υλικά:
* ½ κιλό πένες από αλεύρι κόκκινης φακής Barilla
* 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
* 2 φλιτζάνια φρεσκια ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
* Πιπερι,κανέλα, γαρύφαλλο,τζίντζερ
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
* 4 φλυτζάνια αμυγδαλογαλα
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
* Άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό κ ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τον κιμά Ύστερα προσθέτετε την ντομάτα, το πιπέρι, τη κανέλα,της σκόνη τζίντζερ και το γαρύφαλλο και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λάδι.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό για τις πένες. Λίγο πριν είναι τελείως έτοιμες, τις σουρώνετε και στρώνετε σε βαθύ λαδομενο με μια κουτάλια λάδι ταψί. Από πάνω απλώνετε τον κιμά.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου απλά προσέχετε να μη βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το αλεύρι ολικής άλεσης και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βάζετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και απλώνετε τη μπεσαμέλ, πάνω από το κιμά και ψήνετε σε μέτριο (160-180 βαθμους) προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.