Ψωμί Εσσαίων. Με δύο μόνο συστατικά 🍞

Εγώ αντικατέστησα το κλασικο ψωμί 🍞 με ψωμί Εσσαιων!
Θέλεις να μάθεις γιατί;

Το ότι είναι καλό να αποφεύγουμε τη γλουτένη είναι γνωστό σε όλους μας. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάποια μορφή δυσανεξίας, έχεις καταναλώσει τόση πολλή γλουτένη από την αρχή της ζωής σου μέχρι σήμερα που καλό θα είναι για ένα διάστημα να ζήσετε χωριστά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο η γλουτένη που τρελαίνει το σύστημα σου. Η ζάχαρη, το αλάτι, τα χρώματα, τα διογκωτικά, το γάλα, οι σκόνες και τα πρόσθετα που υπάρχουν σε κάθε αρτοσκεύασμα μπαίνουν σαν βόμβα στον οργανισμό και τον κάνουν να δουλέψει σκληρά για να την απενεργοποιήσει. Πόσο να αντέξει κι αυτός; Υπολογίζεται ότι ένα ψωμί του εμπορίου μπορεί να έχει και είκοσι συστατικά.
Από την άλλη, υπάρχει το ψωμί Εσσαίων. Με δυο μόνο συστατικά. Βιολογικό σπόρο σιταριού και φιλτραρισμένο νερό. Η διαδικασία για να φτιαχτεί είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα γι’ αυτό και δεν το βρίσκουμε στους φούρνους παρά μόνο συσκευασμένο.
Ο τρόπος παρασκευής του και τα υλικά του κάνουν το ψωμί Εσσαίων να περιέχει διπλάσιες φυτικές ίνες από κάθε άλλο ψωμί που παράγεται. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία από τα άλλα είδη ψωμιού., Βρίσκουμε το Ψωμί Εσσαιων μόνο συσκευασμένο στα βιολογικά καταστήματα και εδώ και λίγο καιρό και σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ.
Και τώρα θα αναρωτιέσαι πώς είναι η γεύση του… Θαυμάσια! Είναι ένα βαρύ, γεμάτο ψωμί με γλυκιά σχεδόν γεύση και υγρή σχεδόν υφή. Χρειάζεται να το δοκιμάσεις για να καταλάβεις ακριβώς. Σε χορταίνει θαυμάσια, βοηθάει στην πέψη, είναι ευκολοχώνευτο και έχει και τα απαραίτητα καλά λιπαρά που χρειάζεσαι.

Υ.Γ : Λέγεται ψωμί Εσσαίων γιατί οι Εσσαίοι έφτιαχναν έτσι το ψωμί τους και το άφηναν πάνω σε μαύρες πέτρες κάτω από τον ήλιο για να ψηθεί.

DK