Healthy Carrot Cake with cashew cream frosting

Τι σας έχω σήμερα;;;
Φτιάξτε το χωρίς ενοχές!!!!
Healthy Carrot Cake with cashew cream frosting @yiannis_caldanis

Υλικά για το cake

2 αυγά
150 γρ ζάχαρη καρύδας
150 γρ λαδί καρύδας
1 βανίλια Μαδαγασκάρης
300 γρ καρότα
100 γρ χουρμάδες
170 γρ αλεύρι από φαγόπυρο
80 γρ αμύγδαλο πούδρα
50 γρ αποξηραμένη καρύδα
2 κγ κανέλα
1 κγ μπεικιν παουντερ
½ κουταλιά σόδα
½ κουτάλια μοσχοκάρυδο

Για το frosting από κάσιους

200 γρ Κασίους ανάλατα
6 κ.σ λαδί καρύδας
1 κγ χυμό λεμονί
4 κ.σ σιρόπι αγαύης
30 ml γάλα αμυγδάλου
Λίγες σταγόνες μηλοξιδο

Εκτέλεση για το cake

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μίξερ μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λαδί καρύδας, τη ζάχαρη καρύδας ,τα καρότα ,αφού τα έχουμε τρίψει, τη βανίλια ,τους χουρμάδες και τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουνε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο πούδρα, μπεικιν παουντερ και σόδα, υστέρα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα της αρέσκειας σας και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150 C για περίπου μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε και το καλύπτουμε με το Frosting που έχουμε ετοιμάσει.

Εκτέλεση για το Frosting κάσιους

Βάζουμε τα κάσιους σε νερό περίπου 3 ώρες. Τα στραγγίζουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν όλα μια μάζα. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2 κ.σ κρεμά καρύδας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια αλείφουμε το κέικ μας.

DK
Ευχαριστώ το φίλο μου @yiannis_caldanis για την απίθανη συνταγή