Ονειρέψου ελεύθερα

«Πρέπει να κάνεις αυτό», «Πρέπει να συμπεριφερθείς έτσι», «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό».
Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτές τις φράσεις; Πόσες φορές έχουν καθορίσει άλλοι τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας δίνοντας απλώς τις «εντολές»; Κι όμως, συχνά εγκλωβιζόμαστε σ’ αυτές και σε όλα τα κοινωνικά, ηθικά, συναισθηματικά «πρέπει», αγνοώντας την καρδιά μας και τις πραγματικές μας επιθυμίες. Αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε αυτά που οι άλλοι μας επιβάλλουν ξεχνώντας τον εαυτό μας, ξεχνώντας πως ζούμε για εμάς και όχι για τους άλλους.
Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία όπου μεγαλώσαμε μ’ αυτήν την κλισέ φράση και εξακολουθούμε να την κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτιδήποτε κι αν κάνουμε. Πριν προβούμε στην οποιαδήποτε ενέργεια, σκεφτόμαστε τι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εμάς, παραλείποντας τα «θέλω» μας. Φοβόμαστε ότι αν κάνουμε κάτι λάθος, αν δε συμβαδίσουμε με τα πρότυπα συμπεριφοράς που μας επιβάλλει η κοινωνία, θα μας κρίνει ο κόσμος και δε θα είμαστε αποδεκτοί από αυτόν.
Κάνε τις επιλογές σου, ονειρέψου ελεύθερα και πράξε με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς. Η ζωή δεν μπαίνει σε κουτάκια! Είναι απρόβλεπτη, κρύβει εκπλήξεις και πολλές διαφορετικές καταστάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες της δίνουν νόημα και την κάνουν τόσο ξεχωριστή, τόσο μοναδική.
Ακολούθησε λοιπόν την καρδιά σου, ζήσε ελεύθερα και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!Dk