Προπόνηση και ψυχοθεραπεία μαζί!

Το spinning έχει γίνει πια για μένα τρόπος ζωής!
Προπόνηση και ψυχοθεραπεία μου μαζί!!
Ευχαριστώ @beyondfitnessgr @theo_tsouan @evangelos_kastamoulas

Διαβάζοντας λοιπόν την παρακάτω μελέτη ένιωσα τόσο περιφανή που έχω “μυηθεί” σε αυτού του είδους προπόνησης!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet Neurology οι προπονησεις με ποδήλατο εσωτερικού χώρου “spinning “ μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τη φαρμακευτική αγωγή για τη διαχείριση των πρώιμων σταδίων της νόσου του Πάρκινσον.
Στη μελέτη, μια ομάδα ερευνητών, στρατολόγησε 130 ενήλικες ηλικίας 30 έως 75 ετών, με νόσος του Parkinson σε πρώιμο στάδιο είτε κανοντας spinning είτε για να εκτελέσουν ασκήσεις stretching τρεις ημέρες την εβδομάδα για 45 λεπτά για περίοδο έξι μηνών.
Στο τέλος της μελέτης, εκείνοι στην ομάδα “spinning” είχαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον, όπως το τρέμουλο και τα μυϊκά και κινητικά προβλήματα, σε σύγκριση με εκείνους με το stretching.Στην πραγματικότητα, οι άλλοι χειροτέρευσαν μετά από έξι μήνες.

«Η επίδραση του ποδηλάτου είναι περίπου η ίδια με τη βελτίωση που φέρνουμε με τα διάφορα φάρμακα. Τα νέα φάρμακα θεωρούνται σημαντικά για τους ασθενείς εάν βελτιώνουν τις κινητικές τους ικανότητες κατά τρία σημεία. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της ποδηλασίας που βρήκαμε «, δήλωσε ο ερευνητής Bas Bloem,M.D,στο ΝOS News.
DK