Εφηβεία: απλά εξήγησε τι γίνεται στο σώμα των παιδιών σου

Σε έχει ρωτήσει ποτέ η κόρη ή ο γιος σου «τι είναι η εφηβεία» και γιατί νοιωθουν διαφορετικά;

Λοιπόν αυτό που έχεις να κανείς είναι να πάρεις μια ανάσα να χαλαρώσεις και να εξηγήσεις τι συμβαίνει με τις ορμόνες τους στην εφηβεία!

Δες λοιπόν:

Οι ορμόνες ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα.Η δουλειά τους είναι να ξεκινήσουν κάτι να αρχίσει να δουλεύει.Κατα την εφηβεία η δουλειά ορισμένων ορμονών είναι να κάνουν το σώμα αναπαραγωγικο.

Όλα αρχίζουν από την υπόφυση ,ένα μικρό αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Μια μέρα λοιπόν όταν το σώμα είναι έτοιμο, ο εγκέφαλος στέλνει μήνυμα στην υποφυση λέγοντας ότι είναι ώρα να ξεκινήσει να απελευθερώνει ορμόνες ανάπτυξης στη κυκλοφορία του αίματος

Ο υποθάλαμος παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται ορμόνη απελευθέρωσης γοναδοτροφίνης .Αυτή η ορμόνη διεγείρει την υπόφυση για να απελευθερώσει δύο ορμόνες: ορμόνη διέγερσης ωοθυλακίων και ωχρινοτρόπο ορμόνη!

Στα αγόρια, αυτές οι ορμόνες ταξιδεύουν μέσω του αίματός στους όρχεις για να κάνουν την ορμόνη τεστοστερόνη και να αρχίσουν να ετοιμάζονται να κάνουν σπέρμα.

Στα κορίτσια, αυτές οι ορμόνες ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στις ωοθήκες, λέγοντάς τους να αρχίσουν να παράγουν τις ορμόνες προγεστερόνη και οιστρογόνα. Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη.

Η υπόφυση είναι ο κύριος αδένας (το αφεντικό) που λέει σε όλους τους άλλους αδένες τι πρέπει να κάνουν δηλαδή να αρχίσουν να κάνουν τις ορμόνες που χρειάζονται για να μετατρέψουν ενα παιδί σε έναν ενήλικα!!

Τελος δώστε στα παιδιά βιβλία για να διαβάσουν σχετικά με το θέμα! Υπομονή…. Εφηβεία είναι θα περάσει!!!!